OH_A3A0719-Groot

Wat is het YPDP?

Het YPDP is een tweejarig traject waarin de ontwikkeling van de persoonlijke talenten van de medewerker centraal staat. Het traject start met een zogenaamde Talentcheck. Hiermee kunnen wij zien hoe een medewerker scoort op de gewenste competenties. We brengen de huidige rol en ambitie van een medewerker in kaart en koppelen deze data aan elkaar. Dit biedt inzicht waarin een medewerker zich nog verder dient te ontwikkelen en waar extra begeleiding nodig is. Samen bepalen we vervolgens de leerroute die afgelegd gaat worden.

contentpagina 620x375 px - Cluster Bedrijfshuisvesting - Audrey Kwee 1

Modules en e-learning

Naast een vijftal modules bij opleidingsinstituut De Baak kan een medewerker via het Talentboard gebruik maken van aanvullende E-learning modules of bijvoorbeeld feedback vragen aan een leidinggevende, naaste collega of ondergeschikte.

contentpagina 620x375 px - Cluster Bedrijfshuisvesting26

“Wij investeren al jaren in het opleiden van onze medewerkers. Ik ben er trots op dat wij in 2020 het “Young Potential Development Programma” ontwikkeld hebben. Dit biedt samen met het Talentboard een prachtige aanvulling om medewerkers nog efficiënter te kunnen begeleiden.”

Group HR Manager Judith Hettinga

Frank van de Kant - Young Potential Development Program

Deelnemer aan het woord:

“We hebben hier heel duidelijk een mentaliteit waarin wordt gestreefd om het beste uit de medewerkers naar boven te halen.”

“Over jezelf leren vond ik altijd al interessant. Ik was daar ook bewust mee bezig. Boeken lezen, podcasts luisteren. Maar toen Paul (Ticheler, Adjunct Directeur van Cluster Bedrijfshuisvesting) me op een gegeven moment ’s avonds om 21.15 uur belde, was persoonlijke ontwikkeling niet meteen waar ik aan dacht. Wat is er nu aan de hand, schoot er door mijn hoofd. Maar natuurlijk heb ik ja gezegd op de vraag of ik wilde meedoen aan het YPDP.

Betrokkenheid vind ik sowieso typerend voor onze organisatie. We hebben hier heel duidelijk een mentaliteit waarin wordt gestreefd om het beste uit de medewerkers naar boven te halen. Er is meer dan alleen het werk zelf. Als je het naar je zin hebt, doe je je werk nou eenmaal beter.

Ik denk dat iedereen geholpen is met een training. Je leert jezelf beter kennen, al is het lastig om uit te leggen wat ik dan precies geleerd heb. Wat ik merk is dat ik me soms bijvoorbeeld anders opstel dan ik gewend was of dat ik in bepaalde situaties anders reageer. Je wordt professioneler, weet je beter te profileren. Als er een vervolgtraining komt, dan zal ik daar zeker weer ja op zeggen.”

Frank van de Kant, Plancoördinator bij het Cluster Bedrijfshuisvesting